Nova vatrogasna oprema vatrogascima iz Trebinja i Ravnog | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nova vatrogasna oprema vatrogascima iz Trebinja i Ravnog

Izvor: SRNA | Datum:28.11.2019.

U prostorijama Vatrogasne jedinice Trebinje danas je organizovana primopredaja vatrogasne opreme nabavljene u okviru zajedničkog projekta vrijednog 10.000 evra, pod nazivom “Unapređenje mehanizama saradnje između grada Trebinja i opštine Ravno”, koji je odobrio Savjet Evrope.

Komandir trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice Spasoje Rosić rekao je da je za trebinjske vatrogasce nabavljena oprema u vidu podjakni, radnih majica i pantalona, dok su za opštinu Ravno nabavljene čizme, mlaznica, vatrogasna crijeva i naprtnjače.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ovo značajno zbog poboljšanja saradnje Trebinja i opštine Ravno, s kojom je potpisan sporazum o saradnji ne samo za protivpožarnu zaštitu nego za sve projekte gdje ima prostora za zajednički nastup.

“Ovo je još jedan od primjera da elementarne nepogode nemaju granicu. Daj Bože da što manje koriste opremu, ali ako je neophodna treba da budu što bolje opremljeni”, rekao je Ćurić novinarima.

Pomoćnih načelnika opštine Ravno za urbanizam i graditeljstvo Josip Raguž istakao da je ova donacija veoma značajna za njihove vatrogasce, koji do sada nisu imali adekvatnu opremu.

“Dobili smo opremu koja nam je bila najpotrebnija. Vjerujem da je ovo početak jedne dobre saradnje”, naveo je Raguž.

Direktor trebinjske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Dražen Bošković rekao je da to komponenta koju podržava Savjet Evrope radi unapređenja međuentitetske saradnje, a grad Trebinje je finansirao projekat sa 30 odsto ukupne vrijednosti.

“Mi smo sigurni da će ova oprema koja danas bude uručena vatrogasnom društvu u Trebinju i dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Ravnom koristiti da unaprijede kapacitete i efikasnije djeluju, pogotovo u međuentitetskom području ljeti”, rekao je Bošković.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: