Nevesinje: Vlada Srpske finansira rekonstrukciju zgrade za Muzičku školu, Narodnu biblioteku i Spomen sobu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Vlada Srpske finansira rekonstrukciju zgrade za Muzičku školu, Narodnu biblioteku i Spomen sobu

Datum:29.11.2019.

Nakon što je prošle godine obnovljen Dom kulture, opština Nevesinje uz pomoć Vlade Republike Srpske već početkom naredne građevinske sezone krenuće u rekonstrukciju kompletne zgrade na Trgu slobode u kojoj su smješteni Muzička škola, Narodna biblioteka i kancelarija Opštinske boračke organizacije. Ovo je potvrđeno iz lokalne uprave nakon jučerašnje posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je za realizaciju ovog projekta obećao 300.000 KM iz sredstava Republike Srpske.

Sanacija zgrade bila je planirana i ranije, ali nakon što je objekat pretrpio štetu od zemljotresa odlučeno da rekonstrukcija krene što prije.

Načelnik opštine Milenko Avdalović kaže da je već spremna projektna dokumentacija, a obećana finansijska sredstva trebalo bi da budu na raspolaganju u februaru naredne godine. On je naglasio da će opština Nevesinje dobiti reprezentativno zdanje za rad ustanova kulture, a jedan prostor će biti preuzeđen i prilagođen za vraćanje Spomen sobe sa Gvozda u centar grada.

Direktorica Osnovne muzičke škole „Sveti Roman Melod“ Dragana Budalić očekuje da će rekonstrukcijom zgrade biti obezbijeđen jedan potpuno novi ambijent koji će obogatiti kulturno-umjetničko stvaralaštvo, muzičku i scensku umjetnost. Ona se zahvalila srpskom članu Predsjedništva BiH i Opštini Nevesinje što su prepoznali potrebe mladih ljudi u Nevesinju i odlučili da realizacijom ovog projekta podrže obrazovanje i kulturu.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: