Višegrad: Izdavačka kuća 'Dabar' obilježila krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Izdavačka kuća 'Dabar' obilježila krsnu slavu

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:29.11.2019.

Izdavačka kuća Mitropolije dabrobosanske "Dabar" u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada proslavila je krsnu slavu Svetog apostola i jevanđelistu Mateja.


Nakon liturgije u manastiru Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada, obred lomljenja slavskog kolača obavio je protojerej-stavrofor Momir Vasiljević, uz sasluženje sveštenstva i monaštva Mitropolije dabrobosanske.

"U proteklim godinama ova izdavačka kuća objavila je na desetine knjiga duhovnog sadržaja među kojima su i udžbenici, kao i nekoliko zbirki pjesama", rekao je protojerej Vasiljević.

On je naveo da je Izdavačka kuća "Dabar" objavila i brojne rodoljubive knjige, od kojih je značajan broj kapitalnih djela, kao što su "Žitije svetih Srba" i fototipsko izdanje sarajevskog prepisa Zakonopravila Svetog Save.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Izdavačke kuće "Dabar" arhimandrit Jovan Gardović najavio je nove knjige i časopise, te zahvalio prisutnim sveštenicima i monasima, brojnim saradnicima i gostima koji su svojim prisustvom uveličali krsnu slavu.

Prvi broj "Dabra" iz štampe je izašao 1996. godine.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: