Održana promocija reprint izdanja knjige Opšti list - Tvrdoško-savinski pomenik | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održana promocija reprint izdanja knjige Opšti list - Tvrdoško-savinski pomenik

Datum:29.11.2019.

U organizaciji Zadužbine „Knez Miroslav Humski“ Trebinje, u saradnji sa Muzejom Hercegovine u Trebinju, u Dučićevoj sali Muzeja Hercegovine u Trebinju, održana je  promocija reprint izdanja knjige Opšti list - Tvrdoško-savinski pomenik.

Izdavači i priređivači ovog izdanja su Zadužbina „Knez Miroslav Humski“ Trebinje, Srpsko udruženje „Ćirilica“, Društvo za arhive i povjesnicu Hercegnovsku, Herceg Novi i Muzej Hercegovine u Trebinju.

Ova knjiga predstavlja prepis starijeg tvrdoškog izvornika ili kolekcije iz XVII vijeka, koju su trebinjski kaluđeri donijeli sa sobom u Savinu nakon razaranja manastira Tvrdoša od strane Mlečana krajem XVII vijeka. U pomeniku Opšti list nalazi se oko 3700 imena, među kojima su imena članova porodica koje su darivale crkve i manastire, imena vladara, mitropolita, arhijereja, igumana, monaha i monahinja. Na predstavljanju knjige govorili su priređivači.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: