Hrvatima smeta srpska koka-kola | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hrvatima smeta srpska koka-kola

Izvor: SRNA | Datum:02.12.2019.

Etiketa na koka-koli, čije je porijeklo iz Srbije, izazvala je negodovanje nekih kupaca u Splitu, kojima je zasmetao lik sa šajkačom.
 

Kako prenosi Hrvatska danas, kupci u jednoj prodavnici u Splitu iznenadili su se kada su na etiketi pronašli otisnuti lik nasmiješenog gospodina sa dugim brkom, crnim prslukom i šajkačom na glavi.

Fotografija verzije tog poznatog pića iz Srbije uskoro se proširila internetom, a mnogi su se zapitali "šta ona radi u hrvatskim prodavnicama".

Natpis na etiketi pokazuje da je zemlja porijekla Srbija, ali je uvoznik Crna Gora. Pretpostavlja se da su hrvatski trgovci odlučili da kupe verziju iz Srbije, jer je jeftinija od one na domaćem tržištu.

Kako navodi portal, navodno, ta koka-kola je "lošijeg kvaliteta od hrvatske, odnosno od one koja se puni u Hrvatskoj, ali ima nižu cijenu".

Hrvatski mediji prenose da je "čiko" sa etikete dio službene Koka-Koline kampanje "Slavimo kada smo zajedno", koja se emitovala u Srbiji.

Nije jasno da li su srpske koka-kole slučajno završile na hrvatskom tržištu ili su vlasnici trgovina odlučili ići za jeftinijom verzijom, ali ono što jeste jasno to je da je nekima u Hrvatskoj zasmetao lik sa šajkačom više nego što bi im zasmetao šećer u samom piću, navodi Hrvatska danas.

Prije dvije godine slična situacija bila je i u Zagrebu, kada je jedna žena na Fejsbuku objavila da na koka-koli koju je kupila piše da je proizvod uvezen iz Srbije.

Ona je svoje nezadovoljstvo "umotala" u frazu da ukus nije isti kao hrvatske koka-kole, a zasmetalo joj je i što je riječ o "nepovratnoj ambalaži".Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: