Trebinje atraktivna destinacija i van ljetne sezone | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje atraktivna destinacija i van ljetne sezone

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:03.12.2019.

Da Trebinje postaje sve više turistička destinacija i van sezone, potvrđuje veliki broj gostiju koji su i tokom novembra boravili u gradu na Trebišnjici. Dnevne posjete u 2019. godini su u porastu za čak 20 odsto u odnosu na 2018.

Najjužniji grad Srpske, posljednjih godina, najatraktinija je turistička destinacija i van sezone.

Izuzetno toplo vrijeme zabilježeno i tokom novembra, svakako ide u prilog produžetku turističke sezone u 2019. godini.

Prema podacima trebinjske Turističke organizacije, u deset mjeseci ove godine registrovano je oko 90.000 noćenja, što je za četiri odsto više nego u istom periodu 2018. godine.

- I kada su dnevni dolasci i izleti u pitanju imamo 20 odsto povećanje. Toliki procenat je zbog toga što je 2019. godina bila aktuelna kada su dnevne posjete u pitanju. Još od prvog tromjesečja imamo redovno autobuse koji svakodnevno dolaze u Trebinje - kaže Marko Radić, direktor Turističke organizacije grada Trebinja.

Produžetak turističke sezone u prilog ide i brojnim trebinjskim hotelijerima. Kapaciteti su, kažu, i tokom novembra bili prilično popunjeni.

 - Čak i u decembru imamo najavljene grupe turista, tako da smo zadovoljni. Što se tiče sezone, ona je na granici sa prethodniom. Ne možemo reći da je bolja, možda čak u nekim segmentima i slabija. Što se tiče gostiju, uglavnom su to Francuzi, gosti iz Kine, Turske, Irske, Novog Zelanda, Australije, tako da smo ponudu malo proširili u odnosu na prethodnu godinu - navela je Jovana Prodanović, menadžer prodaje hotela "Central Park" Trebinje.

Turistička ponuda, svake godine osvježi se novim sadržajima, tako je bilo i ove godine.

- Ono što mogu da izdvojim iz 2019. godine jeste projekat Kulturnog Centra "Lađe na Trebišnjici", povratak u prošlost i dobijanje potuno nove dimenzije obilaska grada, slušanje legendi o Starom gradu. Dolazimo i do kola pa do Arslanagić mosta... - dodaje direktor Turističke organizacije grada Trebinja.

Trebinje se sprema i za novogodišnje i božićne praznike, kada, po tradiciji, jug Hercegovine napune turisti, uglavnom iz susjednih zemalja.

Ove godine očekuje se i znatno veći broj gostiju, jer će na trebinjskom trgu u novogodišnjoj noći nastupiti regionalna zvijezda Hari Varešanović.

Hotelijeri kažu da će, prema sadašnjim procjenama, smještajni kapaciteti biti puni, jer su rezervacije za najluđu noć već počele.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: