Boračka organizacija Nevesinje: Pokažimo solidarnost za ratne vojne invalide | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Boračka organizacija Nevesinje: Pokažimo solidarnost za ratne vojne invalide

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:03.12.2019.

Povodom 3. decembra, Svjetskog dana osoba sa invaliditetom, članovi Odbora ratnih vojnih invalida Opštinske boračke organizacije posjetiće teške ratne invalide i invalide koji se nalaze u teškoj zdravstvenoj, materijalnoj i socijalnoj situaciji. Za Boračku organizaciju RS ovaj datum ima poseban značaj, jer je to prilika da se invalidima posveti dodatna pažnja.

̶ Briga o ratnim vojnim invalidima stalna je aktivnost Opštinske boračke organizacije kako bi se bar donekle poboljšao njihov status  ̶  poručuju iz Odbora ratnih vojnih invalida.

Podjećaju da su ove godine nastavili projekat banjske rehabilitacije RVI i odlazak na ljetovanje djece iz ovih porodica i tom prilikom Opštinska boračka organizacija uručila im je skromnu novčanu pomoć.

Odbor ratnih vojnih invalida je iz svog Fonda nastalog odbijanjem 1 KM od invalidnina brojnim invalidima pružio jednokratnu novčanu pomoć u svrhu liječenja i školovanja njihove djece, ali i prilikom nekih teških situacija u kojima bi se našli.

Opštinska boračka organizacija poziva ratne vojne invalide koji još nisu potpisali izjavu za odbijanje 1 KM od invalidnina da pokažu solidarnost, ali i da sami steknu pravo da zatraže pomoć iz Fonda.

Stalni cilj Odbora RVI Opštinske boračke organizacije Nevesinje ostaje borba za što bolji statusni i materijalni položaj ratnih vojnih invalida.

U Republici Srpskoj ima oko 34 000 ratnih vojnih invalida od prve do desete kategorije, a u Nevesinju oko 400.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: