Otvoren Vatrogasni dom u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvoren Vatrogasni dom u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:09.11.2015.

U Nevesinju je juče otvoren novi Vatrogasni dom za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice. U prisustvu zaposlenih radnika i gostiju presječena je svečana vrpca.

Nevesinjski vatrogasci su po prvi put dobili adekvatne prostorije za normalan rad i smještaj opreme.  Sredstva  za izgradnju objekta u sjevernom krilu bivše Kasarne obezbijeđena su  iz budžeta opštine, a dio opreme je donacija zemljaka iz Srbije.

Načelnik opštine Momčilo Šiljegović najavio je da će početkom naredne godine vatrogasci dobiti savremeno vozilo vrijednosti 300.000 KM.

 – Završili smo sve procedure i zajedno sa Vatrogasnim savezom nabavićemo vozilo koje je neophodno za uspješne intervencije Vatrogasne jedinice – istakao je Šiljegović.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Drago Laketa  uručio je zahvalnice pojedincima koji su pomogli u izgradnji Vatrogasnog doma.

Vatrogasno društvo u Nevesinju osnovano je 1979. godine, a rad je obnovljen 1997. godine. Opštinska upravna organizacija za PPZ formirana je 2002. godine, a od 2013. godine radi kao Teritorijalna vatrogasna jedinica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: