Nova turistička atrakcija u Trebinju: ETNO OAZA U GRADU SUNCA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nova turistička atrakcija u Trebinju: ETNO OAZA U GRADU SUNCA

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:05.12.2019.

Etno selo u hercegovačkom stilu, koje je nedavno sagrađeno u kompleksu Grada sunca, uskoro će, na radost turista i domaćih gostiju, ponuditi nešto novo, drugačije i autentičnije.

Zamišljenu ideju predsjednika kompanije „Svislajon“ Rodoljuba Draškovića - koja je kroz svoj izgled i ponudu sublimirala autentične građevinske i arhitektonske karakteristike hercegovačkoga podneblja i ostala eko i etno obilježja kraja u kojem se nalazi - uspješno su realizovali građevinski stručnjaci preduzeća „Siga“ d.o.o. iz Trebinja.

Izgradnja etno sela je trajala samo šest mjeseci na zahtjevnom terenu.

Za veoma kratko vrijeme nikao je turistički kompleks, koji se prostire na preko pet dunuma površine, a koji će zasigurno doprinijeti atraktivnosti ukupne turističke ponude Grada sunca, Trebinja i ovog dijela Hercegovine.

U centralnom objekatu, površine preko 250 metara kvadratnih, sagrađenog od materijala sa ovog područja, nalazi se taverna sa ognjištem – kaminom.

Na njega su „naslonjeni“ apartmani, autentična izba, čatrnja, odrnja, dvorište, terase...

Apartmani su prostrani, opremljeni namještajem ručne izrade, naravno u stilu trebinjskog podneblja i ugođaju kamenih zidova.

Da bi doživljaj sela bio potpun, sagrađena je i štala s autohtonim domaćim životinjama ovog kraja – tu su krave, ovce, koze, kokoške, morke, ćurke...

I štala je autentično hercegovačka, a tu je naravno i guvno sa kojeg se pruža nesvakidašnji pogled na cijelo etno selo.

Na jednom mjestu, današnjim zahtjevnim turistima ponuđena je kompletna usluga u objektima sa motivima nekadašnjeg života u ovim krajevima.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: