MARKO RADIĆ O TURISTIČKIM REKORDIMA: Ko jednom dođe u Trebinje, stalno mu se vraća! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

MARKO RADIĆ O TURISTIČKIM REKORDIMA: Ko jednom dođe u Trebinje, stalno mu se vraća!

Izvor: Slobodna Hercegovina | Foto: Slobodna Hercegovina | Datum:09.12.2019.

Direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić nije krio zadovoljstvo što je prvi put došao na zavičajni skup zemljaka u Beogradu.

– Ovo je bila prilika i da se sretnem sa nekim od prijatelja koje nakon završetka studija u Beogradu i nisam imao priliku često da viđam – rekao je Radić koji je istakao da su u Trebinju veoma zadovoljni ovom turističkom sezonom, koja bi trebalo da bude završena sa više od 100.000 registrovanih noćenja.

– U stalnom je porastu broj turista koji dolazi u Trebinje na dnevnom nivou. To za nas i jeste najvažnije, jer ko jednom dođe u Trebinje, stalno mu se vraća– rekao je Radić dodajući da tradicionalna hercegovačka gostoljubivost nijednog gosta ne ostavlja ravnodušnim.

On je iskazao veliko zadovoljstvo što je i pored velike konkurencije obližnjih gradova Dubrovnika, Herceg Novog i Budve, 80% kapaciteta za novogodišnje praznike već rezervisano.

– Koncert grupe “Hari Mata Hari” je po ukusu mnogih ljudi iz regiona, ali Grad Trebinje će pored toga upriličiti i bogat program za doček Srpske Nove godine koji je postao tradicija najjužnijeg grada Srpske – poručio je Radić.

Pored brojnih istorijskih spomenika kulture, Radić veliko interesovanje za zimski boravak u Trebinju pripisuje blagoj mediteranskoj klimi i činjenici da je Grad Trebinje prepoznat i po opravdanom sloganu “najsunčaniji grad Srpske” .

– Zabilježeno je da u Trebinje dolaze turisti iz 90 zemalja, ipak, najveći broj noćenja je od gostiju iz Srbije. Poseban doprinos daju i Hercegovci koji usmenom reklamom propagiraju naš grad. Počeli smo već da se spremamo za beogradski Sajam turizma koji će se održati od 20 do 23. februara 2020. godine. Turistička ponuda biće prezentovana na najvećem prostoru do sada. Očekujemo učešće tridesetak privrednika – rekao je Radić uz napomenu da će se na vrijeme objaviti tačna lokacija štanda Turističke organizacije Trebinja, koji će zbog veličine biti izmješten u Halu 1.

Trifko Ćorović



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: