Osnovci iz Gacka drugi na Regionalnom takmičenju 'Misli mine 2019' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Osnovci iz Gacka drugi na Regionalnom takmičenju 'Misli mine 2019'

Izvor: Radio Gacko | Foto: Radio Gacko | Datum:09.12.2019.

U petak 06. novembra, u prostorijama Doma kulture u Trebinju održano je Regionalno takmičenje učenika sedmih razreda Osnovne škole sa područja istočne Hercegovine, a u okviru Programa Crvenog krsta pod nazivom „Upozoravanje na opasnost od mina i minskoeksplozivnih sredstava“.

Najspretniji su bili učenici Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš” iz Bileće, dok su učenici Adžić Sara, Davidović Teodora i Slijepčević Strahinja iz Osnovne škole „Sveti Sava“ Gacko zauzeli drugo mjesto.

Na takmičenju je učestvovalo šest ekipa iz šest Osnovnih škola, a svaka ekipa je imala tri člana, učenika sedmih razreda, koji su nakon predavanja o ovom opasnom problemu, nakon kratkog testa, pokazali najbolje znanje, spretnost i izrazili zainteresovanost za dalje upoznavanje ove problematike.

„Svi učenici takmičenja pokazali su zavidan nivo znanja. Odlučivale su sitnice, spretnost i sreća“ – istakao je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko, Branislav Arnautović.

Takmičenje je obuhvatalo pet zadataka: usmeni odgovori na postavljena pitanja, slagalica, pantomimi, anagram i ispravi netačne rečenice.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: