Pri kraju izgradnja studentskog doma u Foči | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pri kraju izgradnja studentskog doma u Foči

Izvor: Srna | Datum:12.11.2015.

U Foči je pri kraju izgradnja studentskog doma i novog sjedišta Bogoslovskog fakulteta i ova dva objekta za desetak dana biće potpuno pripremljena za tehnički prijem, rekao je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević. Malešević je rekao da će uskoro stići i namještaj, ali da postoji problem sa nabavkom opreme za kuhinje u domu.

studentski dom„Tenderska procedura za opremanje namještajem završena je i čim bude potpisan ugovor počeće njegova isporuka. Međutim, imamo problema sa isporukom opreme za kuhinje, moramo obnoviti tender, i to će sigurno usporiti useljenje u domove u Foči i na Palama“, rekao je Malešević.

studentski dom

On je dodao da će nova zgrada Bogoslovskog fakulteta biti useljenja početkom drugog semestra ove akademske godine. Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske posjetio je juče u Foči gradilišta studentskog doma i novog sjedišta Bogoslovskog fakulteta.

novo sjedište Bogoslovskog fakultetaNovo sjedište Bogoslovskog fakulteta

Gradnja studentskog doma u Foči, kapaciteta 350 mjesta, počela je 2010. godine. Za prvu fazu gradnje doma i kupovinu bivše direkcije Drvnog kombinata „Maglić“ za potrebe Bogoslovskog fakulteta Vlada Republike Srpske je 2008. godine obezbijedila tri miliona KM. Prva faza radova je završena prije dvije godine, kada je objekat ukrovljen, ali su radovi tada stali. Nastavljeni su početkom ove godine, kada su Vladi Srpske i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu odobrena sredstva iz austrijskog kredita.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: