Jubilarna povelja „Zlatno turističko srce“ uručena gradonačelniku Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jubilarna povelja „Zlatno turističko srce“ uručena gradonačelniku Trebinja

Izvor: Slobodna Hercegovina | Foto: Slobodana Hercegovina | Datum:13.11.2015.

Pored Turističke organizacije Trebinja, laskavo priznanje međunarodnog Centra za razvoj ugostiteljstva i turizma jugoistočne Evrope „Sacen international“ dodeljeno je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i resornim ministrima turizma u vladi Srbije i RS Rasimu Ljajiću i Predragu Gluhakoviću

11Slavko Vučurević, Sara Stojanović i Dragan Gligorijević

Skupština Međunarodnog Centra za razvoj ugostiteljstva i turizma jugoistočne Evrope “Sacen international” odlučila je da Turističkoj organizaciji grada Trebinja dodeli jubilarnu povelju “Zlatno turističko srce”.

18
U prepunoj svečanoj sali hotela “Slavija” u Beogradu, u okviru manifestacije „Ugoturvin festa“ predsednik “Sacen international” Dragan Gligorijević, najavljujući nagradu u šali je rekao je da odlazi u grad kome je Dubrovnik predgrađe.

17
Nagradu je u ime Trebinja primio gradonačelnik Slavko Vučurević, a nagradu je uručila Mis turizma za 2015 Sara Stojanović.

– Ovo je značajno priznanje regionalne institucije koja ocjenjuje uspjehe i napretke u turizmu kako regionalnih organiyacija i pojedinaca tako i turističkih zajednica. Trebinje je i ranije dobijalo od ove organizacije priznanja i to je plod kontinuiranog rada zadnjih godina, a kulminacija su zadnje dvije sezone u kojima je turizam u Trebinju dosegao pravi bum i obarao rekorde – rekao je za Slobodnu Hercegovinu Slavko Vučurević i dodao:
– Mi sada u Trebinju imamo dva hotela u izgradnji, a u pripremi su još dva. Svislajon je počeo da gradi Sunčani grad, To će biti najveći projekat takvog tipa u jugoistočnoj Evopi nešto što Trebinju daje snagu, ali i realnu ambiciju da pretenduje na još veći broj turista.

16

Vučurević je istakao da ove manifestacije donose i razne druge pogodnosti.
– Ovo je bila prilika da se upoznamo i sa velikim brojim turističkih poslenika. Posebno mi je zadovoljstvo bilo da se upoznam sa velikim brojem naših dragih zemljaka koji se bave turizmom, a kojih nije malo i koji će pomoći da Trebinje postiže još bolje rezultate. Veoma je dragocjeno upoznavanje sa Slobodanom Mićićem, vlasnikom agencije Kontiki i autorom kultne emisije “Svet na dlanu” sa kojim je postignut dogovor da u jednoj od narednih epizoda bude snimljena i turistička razglednica Trebinja.

15Delegacija Trebinjaca na „Ugoturvin festu“: Zoran Milošević, Slavko Vučurević i Milan Grubač

Vučurević je zaključio da je važno prisustvo na ovakvim manifestacijama i da je u glavama turističkih radnika i tur-operatera koji Trebinje vide kao ozbiljnu destinaciju.

13

Pored Trebinja, u drugom delu programa, kao najznačajnije priznanje ove organizacije nagrađen je i premijer Srbije Aleksandar Vučić kome je dodeljeno “Zlatno turističko srce jugoistočne Evrope” zbog velikog doprinosa koji je imao na unapređenju ugostiteljsko-turističke delatnosti u Srbiji, a posebno se ističe njegova uloga u kampanji za odmor pod nazivom “Moja Srbija”.

14Slobodan Mićić uskoro snima emisiju o Trebinju

Nagrađeni su i resorni ministri Rasim Ljajić i Predrag Gluhaković iz Republike Srpske kao i mnoge ugostiteljsko-turističke organizacije, kompanije, ustanove, pojedinci i turistički novinari.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: