Trebinje: DM uručio donaciju za ozelenjavanje i uređenje vidikovca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: DM uručio donaciju za ozelenjavanje i uređenje vidikovca

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:13.12.2019.

Javnoj ustanovi "Ekologija i bezbjednost" iz Trebinja kompanija DM danas je uručila donaciju za realizaciju projekta "Ozelnjavanje područja i uređenje vidikovca sa pogledom na grad. Planiranim aktivnostima koje podrazumijevaju ozelenjavanje područja Podglivlja koje se nalazi na samom ulasku u grad iz pravca Bileće, postavljanju kanti oko vidikovca i tabli o zabrani odlaganja otpada, značajno će poboljšati izgled atraktivne gradske lokacije koju rado posjećuju sve brojniji turisti. Završetak realizacije projekta očekuje se najkasnije u aprilu 2020.

 

 

Ovaj ekološki projekat jedan je od ukupno šest odabranih iz cijele BiH čiju će realizaciju podržati DM u okviru društveno odgovorne inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenute sa ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoline.

 

Direktoru JU „Ekologija i bezbjednost", Stevanu Bekanu, ček donacije u izosu od 6.000 KM uručila je Tatjana Pravica, poslovotkinja DM prodavnice u Trebinju, koja je tom prilikom kazala: "Podrškom DM - a odabranim ekološkim projektima želimo doprinijeti unaprijeđenju životnog standarda i povećanju svijesti o važnosti brige o okolišu i životnoj sredini. Današnjim uručenjem donacije je ozvaničen početak radova na projektu kojim će se sadnjom mediteranskih sadnica karakterističnih za ovo podneblje, kao i čišćenjem divljih deponija u reonu oko vidikovca, unaprijediti ekološki status ove lokacije u Trebinju. Završetak realizacije ovog projekta predviđen je do aprila naredne godine".

 

Iz JU "Ekologija i bezbijednost", ustanove čiji je osnivač Grad Trebinje, a koja u sklopu svojih aktivnosti veliku pažnju posvećuje poboljšanju stanja životne sredine, nisu krili zadovoljstvo zbog činjenice da je upravo njihov projekat jedan od odabranih.

 

"Izuzetno smo srećni što je DM odabrao baš naš projekat u sklopu platforme {ZAJEDNO} za bolje sutra, na čemu im se iskreno zahvaljujemo i smatramo da su pokretanjem ove inicijative pokazali visok nivo društvene odgovornosti. Grad Trebinje je ekološki odgovorna zajednica, a realizacijom ovog projekta poboljšaće se izgled jedne, naročito u ljetnom periodu, vrlo prometne lokacije. Veliki je značaj uređenja ovog prostora, kako u ekološkom tako i u turističkom smislu. Naime, veliki broj turista, koji dolaze ili prolaze kroz naš grad, bira upravo ovu lokaciju za odmor i predah od dugog puta, pa je realizacija ovog projekta veoma bitna za Grad Trebinje", kazao je Stevan Bekan, direktor JU "Ekologija i bezbijednost". Podsjetio je i kako je cijelo područje Hercegovine u ljetnom periodu ugroženo brojnim požarima otvorenog prostora, te da je jedna od prioritetnih aktivnosti upravo pošumljavanje goleti, odnosno područja koja su u velikoj mjeri stradala od požara, kao što je lokacija Podglivlja na kojoj će biti provedene sve planirane aktivnosti iz projekta. 




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: