U Nevesinju održano predavanje o socijalnom položaju osoba sa invaliditetom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju održano predavanje o socijalnom položaju osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:17.12.2019.

U Društvenom centru opštine Nevesinje danas je održano predavanje na temu „ Uključivanje socijalno isključenih i ranjivih kategorija“.

Predavanje je održala Milica Ijačić, koja je član Udruženja osoba sa invaliditetom grada Trebinja, student na Fakultetu za proizvodnju i mendžment i odbornik u Skupštini grada.

- Ono zbog čega sam ja danas ovdje jeste da upoznamo naše ljude sa socijalnom uključenošću osoba sa invaliditetom, marginalizovanih grupa, žena i drugih grupa u život zajednice - istakla je Ijačić. Ona je dodala da zamisao da se svaki pojedinac posmatra prvenstveno kao osoba, pa tek onda kao lice sa nekim nedostatkom.

- Treba da se sruše sve barijere, prije svega arhitektonske, te da se poboljša ekonomski i socijalni položaj osoba sa invaliditetom - zaključila je Ijačić.

Predavanju su prisustvovali predstavnici lokalne uprave,Udruženja MS, Centra za socijalni rad i Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: