Višegrad: Za javnu rasvjetu 220.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Za javnu rasvjetu 220.000 KM

Izvor: SRNA | Datum:18.12.2019.

Opština Višegrad izdvojila je iz budžeta oko 220.000 KM za nastavak postavljanja javne rasvjete u ovoj lokalnoj zajednici, rečeno je Srni u opštinskom odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.


Načelnik resornog odjeljenja Aleksandar Đukanović rekao je da je ovo odjeljenje pripremilo dokumentaciju za raspisivanje tendera za izgradnju javne rasvjete.

"Izgradnja javne rasvjete podrazumijeva proširenje postojeće rasvjete i ovjetljenje naseljenih mjesta koja do sada nisu imala izgrađenu rasvjetu. Riječ je o naseljima Dobrunska Rijeka, Greben, Mušići, Jagodina, Glogova i Vardište, te Ulici 9. januara", istakao je Đukanović.

Đukanović je dodao da se očekuje da radovi krenu početkom godine.

"Opština Višegrad ima potpisan ugovor za izgradnju rasvjete u Prelovu, osvjetljenje ulica Gavrila Principa, Karađorđeva i dio naselja Međeđa. Radovi će i u ovim naseljenim mjestima krenuti početkom godine", najavio je Đukanović.

On je napomenuo da je plan da u narednoj godini bude urađena i procjena zamjene postojeće rasvjete novom LED rasvjetom.

Opština Višegrad je u posljednje tri godine za izgradnju javne rasvjete izdvojila gotovo 500.000 KM.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: