Opština Nevesinje zahvalna za pomoć iz Crne Gore: Gest humanosti važniji od novca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Nevesinje zahvalna za pomoć iz Crne Gore: Gest humanosti važniji od novca

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:19.12.2019.

Za sanaciju posljedica zemljotresa na račun Opštine Nevesinje uplaćena su sredstva iz Crne Gore, potvrđeno je u opštinskom Odjeljenju za finansije. Opština Budva je izdvojila 10.000 evra, preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ iz Herceg Novog 1.000 evra, a poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore uplatili su 500 evra humanitarne pomoći.

Članovi Poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Zdenka Popović, Boris Bogdanović, Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dženan Kolić, Valentina Minić i Vladimir Čađenović sredstva su izdvojili od svojih plata izražavajući uvjeravanje da će posljedice od zemljotresa biti brzo sanirane.

Načelnik opštine Milenko Avdalović kaže da je za svaku pohvalu to što su ljudi u Crnoj Gori imali sluha i želje da lično i institucionalno pomognu Nevesinje.

− Ovaj gest dobre volje više nam znači od samog novca − istakao je Avdalović, izražavajući zahvalnost predsjedniku opštine Budva Marku Careviću, poslanicima u Skupštini Crne Gore i preduzeću iz Herceg Novog.

On je podsjetio da su stanovnici Budve i sami prošli kroz težak period nakon katastrofalnog zemljotresa 1979. godine, tako da najbolje znaju koliko znače podrška i solidarnost u ovakvim situacijama.

Avdalović je potvrdio da će uplaćena sredstva biti utrošena pravedno i gdje bude potrebno.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: