Почиње други циклус анкетирања домаћинстава о регистрацији непокретности | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Почиње други циклус анкетирања домаћинстава о регистрацији непокретности

Извор: СРНА | Датум:20.12.2019.

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове од данас до 31. јануара наредне године спровешће преко изабраног консултанта други циклус анкетирања домаћинстава с циљем процјене утицаја који ће пројекат "Регистрација непокретности" имати на побољшање пословног амбијента и животног стандарда свих грађана Српске.


Подаци који буду прикупљени овим истраживањем помоћу анкетног упитника строго су повјерљиви и искључиво ће се користити за статистичке анализе ради оцјене утицаја овог пројекта, саопштено је из РУГИПП-а.

РУГИПП је замолио грађане да, имајући у виду да је пројекат усмјерен на побољшање животног стандарда, учествују у анкети и дају допринос реализацији цијелог пројекта.

У наведеном периоду анкетари ће посјетити одређена домаћинства изабрана по принципу случајног узорка у више јединица локалних самоуправа и у више њима припадајућих катастарских општина.

У саопштењу се подсјећа да РУГИПП од 2013. године реализује пројекат "Регистрација непокретности" који се односи на успостављање катастра непокретности као нове јединствене евиденције која садржи и техничке и власничке податке о непокретностима.

Успостављање катастра непокретности за саме грађане и правна лица значи да се технички подаци о непокретностима и правима на непокретностима воде у јединственој евиденцији, код једног органа, те да ће добијати само један извод из јавне евиденције о непокретностима.

Оснивањем јединствене, тачне и ажурне евиденције о непокретностима, правима на њима и носиоцима тих права, повећава се и сама вриједност земљишта и других непокретности, олакшава правни промет и приступ кредитима, унапређује инвестициона градња, а цијели поступак је од општег интереса.



Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: