Mitropolit Amfilohije: Naša crkva je podarila velike ljude | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mitropolit Amfilohije: Naša crkva je podarila velike ljude

Izvor: SRNA | Datum:21.12.2019.

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je na početku velikog Svetovasilijevskog sabora u Nikšiću da je 800 godina postojanja Srpske pravoslavne crkve osam vijekova napredovanja, jer je podarila velike ljude.

Ovaj dan ćemo ubuduće proslavljati kao posjetu Svetog Vasilija ovom gradu kao što ga proslavljamo onog dana kada su njegove mošti pronesene kroz grad", rekao je mitropolit Amfilohije u obraćanju vjernicima okupljenim u Sabornom hramu u Nikšiću, gdje je pored ćivota Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u toku Sveta arhijerejska liturgija.

Episkop-budimljansko nikšićki Joanikije istakao je da su se danas sabrali da se ujedinimo.

"Radosni smo i kada imamo nevolja i teškoća, a imamo ih i danas, jer trpimo nepravdu ali se tješimo Svetim Vasilijem koji je sve muke nosio krijepko, ali i hrabro štiteći narod i crkve i objedinio narod oko crkve i vjere", rekao je vladika Joanikije.

Prema njegovim riječima, ako neko udari na hram, udario je na sve.

"Molimo se Gospodu da urazumi sve one koji su oko srca stavili zlu namjeru", rekao je vladika Joanikije.

Nakon liturgije biće održan veliki crkveno-narodni sabor na kome će od Vlade Crne Gore biti zatraženo povlačenje diskriminatorskog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica. 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: