Nevesinje: Otvorena saradnja udruženja „Moja nada“ i Centra za mentalno zdravlje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Otvorena saradnja udruženja „Moja nada“ i Centra za mentalno zdravlje

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:23.12.2019.

Polaznici Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Moja nada“ bili su danas gosti Centra za mentalno zdravlje koji radi u okviru Doma zdravlja Nevesinje.

Diplomirani psiholog iz Centra za mentalno zdravlje Nikolina Uljarević kaže da je povod za ovo druženje bio početak zajedničke saradnje dvije ustanove koje imaju slične ciljeve, a to je pomoć djeci i odraslima koji imaju mentalne poteškoće.

Ona je istakla da su povod bili i novogodišnji i božićni praznici jer su željeli da daju svoj doprinos kako bi mališani i omladinci, polaznici „Moje nade“ što više osjetili radost prazničnih dana.

Ovom prilikom uručen im je poklon-paket koji sadrži materijal za izradu predmeta i ukrasa dekupaž tehnikom.

Direktor Dnevnog centra „Moja nada“ Slavica Bulut zahvalila se na toplom prijemu i poklonu koji je uručen polaznicima, istakavši da ovoj djeci to mnogo znači. Ona je naglasila da „Moja nada“ uz sve veću pomoć šire društvene zajednice pruža mališanima i omladincima priliku za ljepši i ispunjeniji život. Bulut se ovom prilikom zahvalila i svim pojedincima, organizacijama i ustanovama koji su  pomogli udruženje i organizovali niz humanitarnih akcija.

- Ova djeca nisu zaboravljena, ona su dio našeg društva i učinimo sve da osjete i znaju da nisu sami, dodala je na kraju Bulut.

Centar za mentalno zdravlje radi na prevenciji mentalnih oboljenja, bavi se promocijom mentalnog zdravlja i njegovog značaja, kao i liječenjem i rehabilitacijom pacijenata sa mentalnim poteškoćama.

Centar pruža niz usluga kao što su psihijatrijski pregled i procjena, psihodijagnostička procjena, psihološko savjetovalište kao i okupaciono radne terapije.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: