Liturgija i sabor sveštenstva i monaštva ispred skupštine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Liturgija i sabor sveštenstva i monaštva ispred skupštine

Izvor: SRNA | Datum:24.12.2019.

U Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici danas će biti služena Sveta arhijerejska liturgija kao znak protivljenja Srpske pravoslavne crkve /SPC/ najavljenom usvajanju Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.


Liturgija će početi u 10.00 časova, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Prethodno će svo sveštenstvo i monaštvo Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke doći ispred zgrade Skupštine Crne Gore, gdje će u 9.00 časova početi sjednica Zakonodavnog odbora.

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore biće pročitana svetovasilijevska poruka.

Ovaj sabor sveštenstva i monaštva odvijaće se pod sloganom "U imenu Božjem je sud i pravda", što su riječi Svetog Petra Cetinjskog.

Ove sedmice pred poslanicima Skupštine Crne Gore trebalo bi da se nađe Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti kome se oštro protivi Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.

Iz SPC navode da Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti predstavlja osnov da država otme crkvenu imovinu i taj akt će se odnositi na više od 650 svetinja, uključujući i manastir Ostrog.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: