Скупштина града донијела одлуке о добитницима Светосавске награде | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Скупштина града донијела одлуке о добитницима Светосавске награде

Извор: Радио Требиње | Фото: Радио Требиње | Датум:24.12.2019.

Осам заслужних радника из области образовања и васпитања добитници су Светосавске награде за 2019. годину, одлучила је данас Скупштина града на 30. редовној сједници.

Признање које носи име првог српског просветитеља додијељено је Љубици Колак, професорици економске групе предмета у Центру средњих школа Требиње, Раденки Бутулији, професорици предшколског васпитања и образовања у ЈУ „Наша радост“, Живораду Жики Гаџи, постхумно, професору историје у Гимназији „Јован Дучић“, Јову Грујичићу дугогодишњем директору ЈУ „Дом ученика“, Божу Бјелици, наставнику механичке технологије у Техничкој школи Требиње, др Раду Иванковићу, постхумно, редовном професору Факултета за производњу и менаџмент Требиње, Крсту Марковићу, постумно, наставнику техничког образовања и информатике у ОШ „Јован Јовановић Змај“, те Милораду Бокићу, наставнику математике и физике у ОШ „Свети Василије Острошки“.

Светосавску награду Град Требиње додјељује за допринос квалитетном образовању и васпитању, унапређењу васпитно-образовне праксе и развоју научних достигнућа у  образовању и васпитању у Требињу.

Како је образложио предсједник Комисије за додјелу јавних признања Драгослав Бањак, сви овогодишњи приједлози доспјели из предшколских установа, основних и средњих школа, факултета, те других установа из области образовања и васпитања дјеце прихваћени су јер испуњавају све услове прописане јавним позивом.

Светосавске награде добитницима ће бити уручене на Светосавској академији, поводом празника првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саве.



Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: