Nevesinje: Forum raspravljao o bezbjednosti tokom predstojećih praznika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Forum raspravljao o bezbjednosti tokom predstojećih praznika

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:25.12.2019.

U kabinetu predsjednika SO Nevesinje danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost zajednice.

Predstavnici lokalne uprave, policije, obrazovnih ustanova, inspekcijskih službi, civilne zaštite i vatrogasne jedinice razmatrali su mogućnosti povećanja stepena bezbjednosti građana tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Razgovarano je o stanju javnog reda i mira, radu ugostiteljskih objekata, preventivnim akcijama policije, upotrebi pirotehničkih sredstava i bezbjednosti učenika.

Forum je upozorio da upotreba pirotehničkih sredstava narušava javni red i mir, uznemirava građane i često dovodi do povređivanja, naročito osoba mlađe životne dobi.

Forum je dao podršku MUP-u i Komunalnoj policiji za provođenje zakonskih odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Od inspekcijskih službi je zatraženo da nadziru promet pirotehničkih sredstava i poštovanje Uredbe o zabrani prodaje i upotrebe alkoholnih pića na javnim mjestima licima mlađim od 18 godina.

Od Vatrogasne jedinice se očekuje da poveća stepen pripravnosti tokom predstojećih praznika.

Na današnjem sastanku razmatrane su i druge preventivne mjere bezbjednosti, a dogovorena je i intenzivna saradnja policije, javnih ustanova, inspekcijskih službi i lokalne uprave.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: