Bilećki osnovci u polufinalu kviza 'Nemanjići' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećki osnovci u polufinalu kviza 'Nemanjići'

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:26.12.2019.

Tri učenika Osnovne škole "Petar Drugi Petrović NJegoš" iz Bileće plasirala su se u polufinale kviza "Nemanjići" koji je povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve organizovala Fondacija "Mir Božiji" iz Banjaluke.


Jedan od njih, učenik sedmog razreda Pavle Mihić rekao je da je u spremanju za takmičenje mnogo pomogao njihov mentor nastavnik istorije Milenko Kešelj, te da je za ovaj uspjeh najviše zaslužan timski rad.

Učenice Ana Medan i Dragana Vujović, koje su zajedno sa Mihićem učestvovale u takmičenju, izrazile su zadovoljstvo postignutim rezultatom, te se nadaju da će ispuniti očekivanja i u finalnom krugu namdetanja.

Mentor školskog tima nastavnik Milenko Kešelj rekao je da je bio počastvovan učešćem u ovom kviz-takmičenju između 339 ekipa iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i dijaspore.

On je naveo da je riječ o onlajn takmičenju, te da su ekipe do sada prošle dva eliminaciona kruga, nakon čega je tim iz Osnovne škole "Petar Drugi Petrović NJegoš" izborio prolaz među osam najboljih.

"Kapacitet učenika i rad koji je zastupljen u ovoj školi je dao rezultate. Kao mentor školskog tima, zadovoljan sam ostvarenim rezultatom i mislim da to nije sve što ova ekipa može", rekao je Kešelj.

Direktor Osnovne škole "Petar Drugi Petrović NJegoš" Zorica Pekić istakla je da je ovo izuzetan uspjeh za školu, ali i za Republiku Srpsku i Bileću.

"Mi smo na pravi način prezentovali Bileću, školu i svoju republiku", rekla je Pekićeva i dodala da će se ova škola potruditi da nagradi učenike koji su uložili trud u ovo takmičenje.

Finalni dio kviz-takmičenja "Nemanjići" biće održan u januaru u Beogradu uz direktan televizijski prenos za srpske prostore i dijasporu.

Cilj ove najveće kulturne manifestacije je proširenje znanja o kulturnoj istoriji i državnosti srpskog naroda.

Projekat se realizuje iz blagoslov NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, te podršku naučnih krugova, Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: