Amfilohije: Rasprava o zakonu poslije Božića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Amfilohije: Rasprava o zakonu poslije Božića

Izvor: sputniknews.com | Foto: SRNA | Datum:26.12.2019.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, nakon razgovora sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem, saopštio je da ne žele da se zakon o slobodi vjeroispovesti ukine, već da se donese kroz dijalog sa crkvom i ostalim vjerskim zajednicama.

On je istakao da neki djelovi zakona svađaju, a ne mire narod, te da se moraju usaglasiti i pozvao da se donošenje zakona odgodi za period poslije Božića.

- Razgovarali smo, mi želimo da Vlada ovakav Prijedlog zakona treba da odloži za period poslije Božića, a ne da se svađamo kad je Božić... -naveo je Amfilohije novinarima ispred Vlade.

On se zahvalio premijeru na pozivu i poručio da je Marković pokazao da je razuman čovjek.

- Ponavljamo da mi želimo ne da se ukine zakon koji je predviđen nego da taj zakon bude donesen kroz dijalog sa crkvom i sa ostalim vjerskim zajednicama. Tog dijaloga do sada nije bilo i mi sada tražimo da se ovako kako je formulisano mijenjaju neki dijelovi toga zakona koji apsolutno ne donose mir nego nespokojstvo i nesreću, prema tome tražimo da se to odgodi za poslije Božića, da se ne svađamo oko Božića - rekao je Amfilohije.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: