Donacija iz Čikaga uručena Ljubinjcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Donacija iz Čikaga uručena Ljubinjcima

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:27.12.2019.

Udruženje Srba „Hercegovac“ iz Čikaga doniralo je 2.000 američkih dolara za stanovnike Ljubinja u stanju socijalne potrebe.

Donaciju je juče za 16 porodica -  kroz 13 novčanih iznosa od po 250 konvertibilnih maraka i tri prehrambeno - higijenska paketa od po 50 do 60  konvertibilnih maraka – podijelio Vitomir Vojčić, njihov predstavnik i prijatelj u Ljubinju, napominjući da je ovo prva takva pomoć „Hercegovca“ stanovnicima nekog istočnohercegovačkog kraja.

-Inače – dodao je Vojčić – udruženje je osnovano u februaru 2018. godine, do sada su prikupili oko 30.000 dolara i podijelili ih vjerskim zajednicama i pojedincima u Americi, a od ove godine odlučili su da krenu s donacijama i za istočnu Hercegovinu, odakle njegovi članovi vode porijeklo – i Ljubinje su izabrali za prvu takvu donaciju.

 U udruženju je, kako saznajemo, ponajviše Konjičana, predsjednik mu je Duško Magazin, a podpredsjednik Dejan Kuljanin.

 U ime doniranih, nakon jučerašnje podjele donacija, kratkim obraćanjem i biranim riječima, svim članovima „Hercegovca“ zahvalio je Zdravko Kosjerina.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: