Saopštenje Eparhije ZHiP u vezi sa izglasavanjem diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Saopštenje Eparhije ZHiP u vezi sa izglasavanjem diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori

Izvor: Eparhija ZHiP | Foto: Eparhija ZHiP | Datum:28.12.2019.

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska, u vezi sa izglasavanjem diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, a koji se, tako, najdirektnije odnosi i na dio ove Eparhije u toj državi, i ovim putem iskazuje podršku svim članovima Crkve Božije, izloženim ovom najnovijem gonjenju.

Tim povodom, pozivamo sve vjerne da učestvuju u bogosluženjima, koja će, u skladu sa stavom Episkopskog savjeta Eparhija Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, biti služena i na području Eparhije ZHiP, počevši od subote, 28. decembra, tekuće godine, kada će, od 9.00 časova u trebinjskom Sabornom hramu, biti služena Sveta arhijerejska liturgija, predvođena Episkopom Dimitrijem. Od 18.00 časova, svakog dana, do Praznika Rođenja Hristovog, biće služeno Večernje bogosluženje sa molebanom.

Iščekujući, tako, iznova Praznik Rođenja Hristovog, moleći se, voleći, nadajući se i vjerujući, čekamo spasenje Njegovo. Hristos se rodi!



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: