Putin uputio novogodišnju čestitku svjetskim liderima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Putin uputio novogodišnju čestitku svjetskim liderima

Izvor: SRNA | Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik | Datum:30.12.2019.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je svjetskim liderima čestitke za predstojeć́u Novu godinu.


Čestitka Trampu


Predsjednik Putin čestitao je američkom predsjedniku Donaldu Trampu Novu godinu, istakavši da Rusija i Sjedinjene Američke Države imaju posebnu odgovornost za globalnu bezbjednost i stabilnost, saopštila je pres-služba Kremlja.

- U čestitki predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Trampu Putin je ukazao na to da su Rusija i SAD istorijski posebno odgovorne za obezbjeđivanje globalne bezbjednosti i stabilnosti i da se Moskva zalaže za normalizaciju bilateralnih odnosa i izgradnju ravnopravnog dijaloga zasnovanog na poštovanju međusobnih interesa - navodi se u saopštenju.

Takođe se dodaje da je Putin potvrdio poziv Trampu da posjeti Moskvu povodom proslave 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu.

 

Saradnja Moskve i Ankare u borbi protiv terorizma


Predsjednik Rusije čestitao je Novu godinu i turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu uz konstataciju da su dvije zemlje postigle značajne uspjehe u oblasti energetike, vojno-tehničkoj saradnji i borbi protiv terorizma u Siriji.

U telegramu koji je objavio Kremlj Putin je naveo da su identifikovane nove oblasti za saradnju i unapređenje rusko-turskih trgovinsko-ekonomskih veza.

- Moskva i Ankara su tijesno sarađivale u borbi protiv terorizma u Siriji i zajedničkim naporima su doprinijele pokretanju procesa političkog rješavanja sukoba u toj zemlji - poručio je Putin.

Putin je takođe ukazao na to da se naredne godine navršava sto godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dviju zemalja i izrazio uvjerenje da ć́e jubilej biti obilježen novim dostignuć́ima u okviru bilateralnih odnosa.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: