U Nevesinju održan skup podrške vjernicima u Crnoj Gori | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju održan skup podrške vjernicima u Crnoj Gori

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:31.12.2019.

U organizaciji Crkvene opštine Nevesinje, Opštinske boračke organizacije i Opštine Nevesinje, sinoć je održan skup podrške braći u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom usvajanja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Večernju službu sa molebanom u Sabornom hramu služili su mjesni sveštenici, a nakon toga litija je prošla gradskim ulicama. Skupu na Trgu slobode prisustvovao je veliki broj građana, koji su svojim prisutvom dali podršku braći i sestrama u Crnoj Gori, koji brane najveće srpske svetinje.

 

Sveštenik Mladen Čalija zahvalio se svima koji su došli i podržali ovaj skup, i još jednom pokazali da poštuju i vole svoj narod i crkvu, da su odani i spremni da je brane ako bude trebalo.

– Hvala vam na ljubavi i požrtvovanju koje ste pokazali prema crkvi i braći u Crnoj Gori. Neka vam Bog čiji praznik rođenja očekujemo, uzvrati svakim dobrom i Božijim blagoslovom – naglasio je Čalija.

On je okupljenima pročitao i saopšenje Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Načelnik Milenko Avdalović poručio je da se nada da će vlasti u Crnoj Gori razumjeti našu brigu i uvažiti naše interese, želje i molbe, prije nego što Zakon koji je usvojen prije neki dan stupi na snagu.

– Želimo da slobodno raspolažemo vjerskom imovinom i da se zajedno sa našom braćom u Crnoj Gori molimo, jer smo isti narod – rekao je Avdalović.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Siniša Šipovac istakao je da se moramo zapitati gdje smo to danas, i zašto se svađamo oko svetinje koja nas je kroz vijekove spajala duhom i molitvom.

– Neka Bog čuva sve vas i čitav prvoslavni narod, jer nema ništa svetije od bratskog gledanja, ljubavi i sloge – rekao je Šipovac.

Delije iz Nevesinja podržali su pjesmama i bakljadom svoju braću u Crnoj Gori istakavši transparent „Slobodi je kolijevka, Nemanjina Crna Gora“. Na skupu je nastupila i Etno grupa „Simonida“.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: