Vladika Grigorije uputio božićnu poruku (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vladika Grigorije uputio božićnu poruku (VIDEO)

Izvor: Top Portal | Foto: Top Portal | Datum:02.01.2020.

NJegovo preosveštenstvo vladika diseldorfski i cijele NJemačke Grigorije uputio je božićnu poruku vjernicima podsjećajući ih da uvijek prenose radost koju donosi rođenje Hristovo i uz želju da od Božića sve počne dobro.

“Mir Božiji, Hristos se rodi. Slava na visinu Bogu i na zemlji mir među ljudima i dobra volja. Ovo su poruke od anđela i pastira i ovo je pozrav kojim se pozdravljamo mi pravoslavni Srbi, hrišćani, ma gdje da živimo na ovom svijetu. Ovim pozdravom, ovaj put želim da pozdravim vas, pravoslavne hrišćane koji živite u NJemačkoj. Svi smo mi Hrišćani i to što smo Hrišćani obavezuje nas da se uvijek sjećamo ovih poruka i prenosimo radost koju nam donosi rođenje Hristovo. Rođenje Hristovo dogodilo se radi nas i radi našeg spasenja. Dogodilo se na čudesan način, najskromniji mogući način. Hristos, Bog koji je širi od nebesa, sišao je u svijet i postao jedan od nas- postao je čovjek da bismo mi ljudi, po riječima najvećih učitelja Crkve, mogli da postanemo Bogovi to jest mogli da živimo vječno. U danima u kojima mi danas živimo, u ovom svijetu koji je pun smutnji, kao što je uvijek u svijetu bilo smutnji, potrebno je da dođemo u svoje crkve, da dođemo pred lice Hristovo, da se vratimo toj njegovoj ljubavi, koja je neizmjerna, neizreciva i neporeciva. On, koji je radi nas ljudi postao jedan od nas, koji je umro za nas i koji je vaskrsao radi nas i radi našeg spasenja, nikad nas ne ostavlja i uvijek nas prihvata“, naveo je vladika Grigrorije u svojoj poruci.

Vladika ističe da je zato važno da i mi prihvatamo jedan drugoga i da sami sebe i jedni druge prinosimo Hristu Bogu sa ljubavlju kojom je on zavolio nas.

 

“Naročito u svijetu u kojem mi ovdje živimo u NJemačkoj. Mi živimo sa ljudima koji u drugim datumima i danima slave ovaj jedinstveni i čudesni praznik i potrebno je da svjedočimo pred ovim svijetom radost koju nosimo mi kao Hrišćani, mi kao nasljednici, kao učenici i kao sinovi Hrista Boga, sina Božijega. Neka tako bude i danas i u sve dane našeg života, neka tako bude naročito na Božić, jer naš narod uvijek počinje sve na Božić. Daj Bože da i ovog Božića sve počnemo dobro i da u cijeloj godini bude dobro i nama i svima oko nas. Hristos se rodi, vaistinu se rodi“, naveo je vladika Grigorije u božićnoj poruci.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: