Nevesinje: Humanitarci obradovali 125 porodica božićnim veselicama i prehrambenim paketima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Humanitarci obradovali 125 porodica božićnim veselicama i prehrambenim paketima

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:04.01.2020.

U organizaciji Udruženja oboljelih od multiple skleroze regije istočne Hercegovine, opštine Nevesinje, Crkvene opštine Nevesinje, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Humanitarnog udruženja „Dobrotvor“ iz Mostara, u Nevesinju je podijeljena humanitarna pomoć za socijalno najugroženije višečlane porodice i oboljele od multiple skleroze.

Predsjednik Udruženja MS Branimir Tamindžija naglasio je da je u akciji „Dobrota se nalazi u srcima ljudi“ podijeljeno ukupno 125 prehrambenih paketa i 72 pečenice.

– Prije osam godina na inicijativu Mila Milivojevića u akciju se uključilo Udruženje Srba iz Kanade, a od prošle godine i Udruženje Hercegovaca iz Švajcarske, tako da smo ovu humanitarnu djelatnost proširili na šest hercegovačkih opština – dodao je Tamindžija.

Mirko Lečić iz mostarskog Udruženja „Dobrotvor“ rekao je da prvi put učestvuju u ovoj akciji i izrazio nadu da će to postati praksa i u narednim godinama.

– Ovdje smo danas sa braćom Nevesinjcima da podijelimo pomoć i da zajednički učestvujemo u akciji darivanja ljudima koji su u potrebi – istakao je Lečić.

Sveštenik Branko Kalaba naglasio je da je Crkvena opština Nevesinje u skladu sa svojim mogućnostima dala doprinos i podržala ovu akciju.

– Danas ćemo zajedno sa volonterima obići sve porodice i podijeliti im pomoć, kako bi dostojanstveno proslavili najradosniji hrišćanski praznik – rekao je Kalaba.

Načelnik Milenko Avdalović naglasio je da je akcija ovog tipa jedinstvena u Herecegovini u kojoj se humanitarana pomoć dijeli u šeset opština.

– Drago mi je da je ova akcija svake godine sve masovnija, kao i humanost koju pokazujemo jedni prema drugima – dodao je Avdalović.

Ova lijepa humanitarna akcija koju su pokrenuli zemljaci iz Kanade, a podržali brojni donatori, svake godine se provodi pred najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

Ovogodišnja akcija je najmasovnija do sada. Humanitarci su željeli da ovim gestom sve porodice u Nevesinju osjete radost božićnih praznika.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: