U Hercegovini s radošću proslavljaju Božić | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Hercegovini s radošću proslavljaju Božić

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:07.01.2020.

Svečano i praznično je i širom Hercegovine. U hramovima su služene liturgije, a slavlje nastavljeno u svim pravoslavnim domovima od Trebinja, do Nevesinja i Mostara.

 


Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je ponoćnu liturgiju u Staroj crkvi u Mostaru, poručivši vjernicima da ne gube nadu, vjeru i ljubav, i da blagodat koju ponesu iz hramova zrače na sve ljude. U sabornom hramu u Trebinju liturgiju je služio umirovljeni vladika Atanasije.

Najljepše praznično jutro. Pravoslavci u Hercegovini počeli su uz molitvu i želje da među ljudima vlada mir, ljubav i dobra volja. Za vjernike Božić je najradosniji dan u godini, kada se okupljaju porodica, prijatelji, kumovi, komšije.

Liturgiju u sabornom hramu Svetog Preobraženja gospodnjeg služio je umirovljeni episkop Atanasije. Liturgije su služene u svim hramovima u hercegovačkoj regiji, a proslava najradosnijeg praznika nastavljena u domovima uz bogatu trpezu, pjesmu, zdravice i običaje.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: