Ljubav krunisali BRAKOM: U Višegradu 53 para STALA NA LUDI KAMEN, najstariji ima 50 godina | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubav krunisali BRAKOM: U Višegradu 53 para STALA NA LUDI KAMEN, najstariji ima 50 godina

Izvor: SRNA | Foto: Shutterstock | Datum:16.01.2020.

Na području opštine Višegrad prošle godine sklopljena su 53 braka, isto kao i 2018. godine, rečeno je u opštinskoj Matičnoj službi.

– U matične knjige vjenčanih redovno je upisano 33 brakova, a rješenjem Odjeljenja za opštu upravu 20 – naveli su u ovoj službi.

 

 

Pedesetogodišnji muškarac najstariji je mladoženja u prethodnoj godini, najmlađi je imao 20 godina, a mlada 22 godine, podaci su Matične službe.
Prošle godine nije sklopljen nijedan maloljetnički brak.

Jerej Savo Trivković rekao je da je na Crkvenoj opštini 25 vjenčanih u toku godine i da nije nimalo ohrabrujuće.

– Veliki zadatak je na sveštenstvu, porodici, roditeljima, cijeloj pravoslavnoj Crkvi da sačuva svetost i duh bračnih zajednica – istakao je Trivković. On je dodao da je život muža i žene u zajednici Gospodnja zapovijest data ljudima još u Starom Zavjetu.

– Svakom ljudskom biću, muškarcu ili ženi, date su dvije mogućnosti – bračna zajednica i monaški zavjet. Pravoslavni brak ima veliku odgovornost za cijelo čovječanstvo. Pravoslavni crkveni brak je oličenje moralnog življenja, a brak još blagosloven porodom ima primarnu svrhu obezbeđivanje načina ljudskom rodu da spasava svoje duše – rekao je Trivković.

 Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: