Nevesinje: Praznična humanitarna akcija biće nastavljena u budućnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Praznična humanitarna akcija biće nastavljena u budućnosti

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:17.01.2020.

Velika humanitarna akcija koja je pred božićne praznike provedena u Hercegovini pod nazivom „Dobrota se nalazi u srcima ljudi“ obradovala je socijalno ugrožene višečlane porodice i oboljele od multiple skleroze. Donatori i organizatori su iskazali opredjeljenje da se akcija solidarnosti nastavi i u budućnosti.

 

 

Predsjednik Udruženja multiple skleroze regije Istočna Hercegovina Branimir Tamindžija uručio je danas zahvalnice pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su iskazali dobro volju da sopstvenim prilozima uljepšaju praznike porodicama kojima je pomoć neophodna.

On je naglasio da je dobrovoljnim prilozima sakupljeno 15.760 KM, a pored toga donatori su poklanjali i prasiće, prehrambene i higijenske artikle.

– Zahvaljujući ovim donacijama 138 porodica u šest opština Hercegovine dobilo je 125 prehrambenih paketa i 72 božićne veselice – podsjetio je Tamindžija.

Humanitarnu akciju su organizovali Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije istočne Hercegovine, opština Nevesinje, Srpska pravoslavna crkva, Centar za socijalni rad, Crveni krst i Udruženje „Dobrotvor“ iz Mostara.

Ova lijepa humanitarna akcija koju su prije osam godina pokrenuli zemljaci iz Kanade, a podržali brojni donatori, svake godine se provodi pred najradosniji hrišćanski praznik – Božić.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: