Nova krovna konstrukcija izdržaće i vanstandardno opterećenje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nova krovna konstrukcija izdržaće i vanstandardno opterećenje

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:17.01.2020.

Prva tri od ukupno devet nosača nove konstrukcije krova zatvorenog bazena koji se gradi na Banjama danas u montirana, a narednih dana biće montirani i ostali nosači, te postavljeni na betonsku konstrukciju ovog objekta.

 

 

Slobodan Ratković - šef nadzornog tima Hidrolektrana na Trebišnjici, koje su i investitor projekta - ističe da će do 25. februara, ukoliko vremenske prilike dozvole, biti montirani i ostali nosači, te postavljeni na čelične oslonce ugrađene u betonsku konstrukciju.

Ističe da je urađeno i novo konstruktivno rješenje, a nova krovna konstrukcija biće znatno ojačana u odnosu na prethodnu.

„Urađen je novi proračun i to sa vanstandardnim opterećenjem, pogotovu opterećenjem od vjetra“, napominje Ratković.

 

Nakon ugradnje konstrukcije istovremeno bi trebalo da teku radovi na postavljanju krovnog pokrivača i zatvaranju staklenog dijela fasade.

„Nakon toga slijede instalaterski i završni zanatski radovi. Bilo je opravdanih kašnjenja od strane izvođača i po novoutvrđenoj dinamici radova – rok za završetak objekta je prolongiran za kraj avgusta ili početak septembra“, ističe Ratković.

Kupovinu nove željezne konstrukcije finansirao je izvođač radova "Integral inženjernig", jer je prethodna oštećena tokom olujnog vjetra u februaru prošle godine, kada je uništen cjelokupan krov.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: