NARODNA BIBLIOTEKA TREBINJE – Udvostručen prihod, promijenjen enterijer, uvedene nove aktivnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NARODNA BIBLIOTEKA TREBINJE – Udvostručen prihod, promijenjen enterijer, uvedene nove aktivnosti

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:17.01.2020.

Direktor Narodne biblioteke u Trebinju Milosava Supić Vuković rekla je Srni da je 2019. bila najuspješnija godina za ovu ustanovu kulture, budući da su u njoj ostvarili duplo veće prihode nego ikada, potpuno je promijenjen enterijer, a povećan je i broj članova i naslova.

 


Vukovićeva je podsjetila da je u trebinjskoj bibliotecu u prošloj godini povećan broj polaznika kursa engleskog jezika, uvedeni kurs informatike, te edukativne školice za najmlađe.

“Željeli smo da Biblioteka izađe iz stereotipa i ne bude ustanova u koju će korisnici dolaziti samo da pozajmljuju i vraćaju knjige, nego da se u njoj živi jedan život. U tome smo uspjeli”, naglasila je Vukovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su prošle godine organizovali desetine promocija i književnih večeri, od kojih su neke bile među  najposjećenijim manifestacijama  u Trebinju.

Vukovićeva je naglasila da Narodna biblioteka sarađuje sa mnogim ustanovama u Trebinju, odnedavno i sa trebinjskim Domom penzionera, čiji korisnici nisu u prilici da ih posjete, nego im bibliotekari dva puta mjesečno nose knjige.

Ona je istakla da u Narodnoj biblioteci od ove godine očekuju da bude uspješna kao i prethodna, a s tim u vezi postavljeni su veliki planovi.

“Trebinje je grad kulture i mi to dokazujemo svakodnevno. Mnogo nam znači što trebinjska Gradska uprava ima sluha za nas, a pomogla nam je i Vlada Republike Srpske”, rekla je Supuć –  Vuković.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: