Počela trka za direktora Policije Srpske- među kndidatima i Hercegovac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela trka za direktora Policije Srpske- među kndidatima i Hercegovac

Izvor: Glas Srpske | Foto: Glas Srpske | Datum:17.01.2020.

Nezavisni odbor raspisao je u danas javni konkurs za izbor direktora Policije Republike Srpske koji će biti otvoren narednih 15 dana, a uslove za nasljednika aktuelnog direktora Darka Ćuluma ispunjava petnaestak policijskih službenika.

 


Ćulum nije želio da govori o imenima, ali je kratko potvrdio da petnaestak policijskih službenika ispunjava uslove za njegovog nasljednika.

– Ne bi bilo u redu da bilo koga izdvajam, ali u MUP-u RS ima izuzetno kvalitetnih kadrova koji ispunjavaju uslove za direktora – bio je kratak Ćulum.

Prema tvrdnjama našeg izvora iz MUP-a RS, postoji veliki broj službenika sa činom glavnog inspektora, ali bez potrebnih pet godina rada u tom činu, što je jedan od posebnih uslova konkursa.

– Taj uslov ispunjavaju aktuelni načelnik Uprave policije Dalibor Ivanić, načelnik Uprave za policijsku podršku Željko Spasojević, načelnik Centra za obuku Mladen Marić, zatim načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Dragan Jevđenić i šef Jedinice za unutrašnju kontrolu i bivši načelnik PU Doboj Dragan Prodanović – objašnjava naš izvor.

On dodaje da uslove ispunjava i aktuelni zamjenik direktora Radomir Domuzin, kao i savjetnik ministra i bivši načelnik PU Trebinje Žarko Laketa i načelnik PU Bijeljina Žarko Ćosić, ali njih dvojica bi do kraja ove godine trebali da budu penzionisani.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: