Mostar: Čedomir Sudar prvi doplivao do Časnog krsta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mostar: Čedomir Sudar prvi doplivao do Časnog krsta

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:19.01.2020.

Dvadesetdvogodišnji Čedomir Sudar iz Baćevića prvi je doplivao do Časnog krsta u rijeci Neretvi u Mostaru i osvojio zlatnik, dok je među djecom najbrži bio Denis Žutina iz Blagaja.

 


Bogojavljensko plivanje se već četvrtu godinu održava u mostarskom naselju Ortiješ, a ove godine je učestvovao najveći broj učesnika - 22 odraslih i sedmoro djece.

Zbog velikog broja djece organizatori su odlučili da posebno plivaju stariji, a posebno djeca.

Paroh blagajski Branimir Borovčanin rekao je da ga raduje to što svake godine na Bogojavljenje ima sve više plivača na Neretvi, među kojima je dosta mladih.

On je istakao da su se svi plivači pričestili i zajedno pomolili za sve, kao i za braću u Crnoj Gori.

- Želimo da iskoristimo priliku da ih pozdravimo i da im pošaljemo snažnu poruku od naroda iz doline Neretve da istraju u svojoj borbi, a mi ćemo da se molimo za njih - poručio je Borovčanin.

Pobjednik plivanja Čedomir Sudar rekao je da mu je ovo drugi put da učestvuje i da se raduje ovome događaju, iako je hladno, te istakao da je najvažnije očuvati tradiciju.

Učesnik plivanja Srđan Krnjeušić iz Ortiješa istakao je da mu je velika čast što je učestvovao u plivanju za Časni krst na Neretvi.

- Plivanje smo počeli prije četiri godine uz blagoslov vladike Gligorija i nastavićemo da čuvamo tradiciju - naveo je Krnjeušić.

Plivanju je prethodila liturgija u Hramu Svetog Stefana Despota i Prepodobne Evgenije u mjestu Ortiješ.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: