Nastavnici iz Bileće dobitnici Svetosavske nagrade | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastavnici iz Bileće dobitnici Svetosavske nagrade

Izvor: Radio Bileća | Datum:23.01.2020.

Sanja Grubačić i Drago Vučić dobitnici su Svetosavske nagrade koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Sanja Grubačić, nastavnik je razredne nastave, zaposlena u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ , a Drago Vučić nastavnik je likovne kulture, zaposlen u OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ i OŠ „Sveti Sava“.

„Velika je čast, ali i odgovornost da se nastavi rad pravim putem, putem Svetog Save. Obaveza je raditi sa mladima i usmjeravati ih pravim putem. Sveti Sava je bio svetitelj i prosvetitelj i dužnost svih nas je da naše mlade generacije vodimo tim putem. Posebna je čast što su dva nastavnika iz Bileće dobila ovo priznanje, jer i naš Hram i opština Svetog Savu obilježavaju kao krsnu slavu“, kaže nastavnik Drago Vučić.

Profesori Sonja Grubačić i Drago Vučić na osnovu do sada postignutih rezultata nominovani su za ovo priznanje.

„Osjećam veliku zahvalnost i zadovoljstvo zbog priznanja koje mi je dodijeljeno. Ovo priznanje je potvrda svakom prosvjetnom radniku da se uloženi rad i trud prepoznaje, vrednuje i nagrađuje. Zahvalna sam Ministarstvu na dodijeljenom priznanju, ne samo meni nego i svim nagrađenim kolegama, jer se ovim postupkom vraća ugled prosvjetnim radnicima , a oni se ovako i motivišu i podstiču za dalji rad“,rekla je Sanja Grubačić.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je, na osnovu pristiglih prijava na Javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade, izvrщilo izbor 24 nastavnika razredne i predmetne nastave kojima se dodjeljuje Svetosavska nagrada za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2018/2019. godini.

Svetosavsku nagradu, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, nagrađenim nastavnicima dodijeliće ministar prosvjete i kulture na svečanosti koja će biti održana 28.januara 2020. godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: