Ponos Bileće! Mladi istoričari plasirali su se u finale takmičenja 'Nemanjići' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ponos Bileće! Mladi istoričari plasirali su se u finale takmičenja 'Nemanjići'

Izvor: Radio Bileća | Datum:24.01.2020.

Učenici Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“ Dragana Vujović, Pavle Mihić i Ana Medan plasirali su se u finale Međunarodnog kviz takmičenja “Nemanjići“.

U polufinalnom takmičenju pored učenika iz Bileće, koje je za takmičenje pripremao profesor Milenko Kešelj, najviše znanja pokazali su učenici Osnovne škole „Velizar Stanković- Korčagin“ iz Velikog Šiljegovca kod Kruševca. Finalno takmičenje u kojem učestvuju učenici iz Bileće i Velikog Šiljegovca biće održano u subotu, 25. januara od 19:30 uz direktan televizijski prenos (TV HRAM).

Povodom 800 godina samostalnosti SPC, Fondacija "Mir Božiji", sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, kao i uz podršku Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske, organizovala je prvo srpsko međunarodno kviz takmičenje pod nazivom - "Nemanjići“.

Ovo je najmasovnija manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera, namenjena mladima od 10 do 15 godina iz Republike Srpske, Republike Srbije, regije i srpske dijaspore širom sveta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: