Višegrad: Nove mjere pronatalitetne politike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Nove mjere pronatalitetne politike

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:24.01.2020.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština sprovodi nove mjere pronatalitetne politike, za šta se iz opštinskog budžeta izdvaja 100.000 KM.


Đurević je istakao da u skladu sa skupštinskim odlukama isplata jednokratne pomoći za prvo i drugo dijete iznosi 500 KM, a za treće i svako naredno 1.000 KM.

On je naveo da su u prošloj godini podneseni i zahtjevi koji se odnose na pomoć za svako dijete od rođenja do navršene jedne godine čiji roditelji nemaju mjesečna primanja viša od 500 KM.

Đurević je naglasio da opština izdvaja i sredstva za boravak djece u predškolskoj ustanovi, te za troškove liječenja steriliteta i vantjelesne oplodnje.

"Opština Višegrad je uvela i dodatni podsticaj na boravak djece u predškolskoj ustanovi, a novom skupštinskom odlukom propisano je da roditelji koji imaju istovremeno dvoje djece u obdaništu, opština refundira 50 odsto sredstava za boravak drugog djeteta u ovoj ustanovi", istakao je Đurević.

On je naglasio da su djeca budućnost i sve kapacitete treba usmjeriti na rađenje, opstanak, ostanak i bolje uslove za svu djecu.

"Naša obaveza i u narednom periodu biće podrška mladim ljudima", poručio je Đurević.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: