27 godina od smrti Srđana Aleksića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

27 godina od smrti Srđana Aleksića

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Magazin plus | Datum:27.01.2020.

Na gradskom groblju u Podgljivlju danas je obilježeno 27 godina od smrti Srđana Aleksića - mladića koji je 1993. godine izgubio život braneći svog sugrađanina Alena Glavovića.

Tim povodom Srđanovu vječnu kuću danas su obišli njegov otac Rade, predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak i predstavnici memorijalnog međunarodnog turnira u malom fudbalu "Srđan Aleksić" iz Tuzle.

Rade Aleksić je rekao da je Srđanov čin bio čin čojstva, kojim je postao primjer svim ljudima da u njima i u najtežim momentima zaživi čovjek za sva vremena.

"To je nešto najljepše što može da bude i to je ono što nas čini zajednicom i ljudima tolerantnim koji su spremni da pomognu, da oproste i da svoga neprijatelja ubijede da im bude prijatelj", istakao je Aleksić.

Predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak rekao je da se danas sjećamo jednog mladog čovjeka koji je u teškim vremenima izgubio život pomagajući drugome.

"Grad Trebinje njeguje uspomenu na Srđana Aleksića i to imenovanjem sportskog kompleksa u Bregovima i organizovanjem međunarodnog plivačkog mitinga, koji okuplja ne samo mlade ljude iz regiona, već i sa drugih kontinenata", naveo je Banjak.

Predsjednik udruženja "Radničke sportske igre grada Tuzle" Mirsad Gavranović rekao je da se u ovom gradu već pet godina organizuje međunarodni turnir u malom fudbalu, koji svake godine okuplja i do 300 učesnika iz regiona.

On je istakao da turnir nosi ime Srđana Aleksića, jer djelo koje je on uradio ne smije da se zaboravi.

Srđan Aleksić, tada 27-godišnji mladić, 21. januara 1993. godine u Trebinju je spasio svog prijatelja Alena Glavovića, Bošnjaka iz Trebinja. Preminuo je 27. januara 1993. godine


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: