Ujedinjena Srpska Trebinje: Mrkonjići nisu i ne smiju biti mjesto za političke obračune | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ujedinjena Srpska Trebinje: Mrkonjići nisu i ne smiju biti mjesto za političke obračune

Izvor: SRNA | Datum:29.01.2020.

Mrkonjići, rodno mjesto Svetog Vasilija Ostroškog, nisu i ne smiju biti mjesto bilo kakvih političkih i drugih obračuna, već mjesto mira, sabornosti, sloge i jedinstva, saopšteno je iz Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Trebinje.

"Ubijeđeni da je to jedini i pravi put i želja svakog pravoslavnog hrišćanina, pozivamo poslanika SDS-a Nebojšu Vukanovića da svoje političke stavove, obračune i optužbe iznosi na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske ili na drugom prikladnom mjestu, a nikako u Mrkonjićima i drugim mjestima poput Mrkonjića", navodi se u saopštenju.

Trebinjski odbor Ujedinjene Srpske najoštrije osuđuje skandalozno i nepristojno ponašanje poslanika Vukanovića, koji se na temeljima rodne kuće jednog od najvećih pravoslavnih svetitelja - Svetog Vasilija Ostroškog, na najprimitivniji i politikantski način usudio skrnaviti ovaj sakralni objekat i vrijeđati vjernike, među kojima su bili i najveći predstavnici republičke i lokalne vlasti.

"Ako je Vukanović imao namjeru da vodi debatu sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, on je to mogao učiniti prilikom njegove posjete Gradskoj upravi, HET-u ili prilikom obilaska radova u Marić Međinama, nedaleko od Mrkonjića", smatraju u Gradskom odboru Ujedinjene Srpske.

Oni su pozvali Vukanovića da dobronamjerno shvati riječi igumanije Pavle i da se ubuduće uzdrži od bilo kakvih političkih tema o kojima se ne raspravlja u portama crkava i manastira.

Igumanija Petropavlovog manastira u Trebinju Pavla poručila je juče Vukanoviću da prije nego što postavi neko pitanje, treba da zna da se nalazi na svetom mjestu i da se tako prema njemu i odnosi.

"U ovom duhovnom centru u Mrkonjićima, gdje je rođen Sveti Vasilije Ostroški, morate da vodite računa kakva pitanja postavljate. Pitanja koja su iz domena politike ili nekih drugih stvari postavljajte na nekom drugom mjestu. Ovo je velika svetinja i tako se prema njoj treba i odnositi", rekla je igumanija Pavla.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović juče je svojim pitanjima neprimjerenim svetom mjestu na kojem se nalazio pokušao da isprovocira premijera Republike Srpske Radovana Viškovića prilikom posjete Mrkonjićima, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog i lokaciji gdje se gradi pravoslavni duhovni centar. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: