U Nevesinju predstavljen projekat rekonstrukcije zgrade za ustanove kulture i Spomen sobu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju predstavljen projekat rekonstrukcije zgrade za ustanove kulture i Spomen sobu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:06.02.2020.

U Društvenom centru opštine Nevesinje danas je predstvljen projekat rekonstrukcije zgrade na Trgu slobode u kojoj su smještene ustanove kulture i kancelarija Opštinske boračke organizacije.

Za realizaciju projekta koji predviđa rekonstrukciju kompletne zgrade i prilagođavanje prostora za Spomen sobu, Vlada Republike Srpske je namijenila 300.000 KM, potvrđeno je iz lokalne uprave.

Sanacija zgrade bila je planirana i ranije, ali nakon što je objekat u novembru prošle godine pretrpio štetu od zemljotresa odlučeno da rekonstrukcija krene što prije.

Biće ispunjen zahtjev boračkih organizacija da se Spomen soba sa Gvozda vrati u prostor gdje je otvorena u novembru 1994. godine. Prema idejnom rješenju, slike poginulih junaka iz Nevesinjske brigade i Druge lake brigade Vojske Republike Srpske, biće postavljene na pet panoa. Narednih dana će predstavnici boračkih organizacija sa projektantom utvrditi konačno rješenje za projekat.

Gradska galerija biće smještena na spratu iznad Spomen sobe, a za rad Muzičke škole biće obezbijeđen potpuno novi ambijent.

Današnjoj prezentaciji prisustvovali su predstavnice opštinske i republičke vlasti, Opštinske boračke organizacije, Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“, Ratnih veterana Nevesinja, Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Organizacije starješina Vojske RS, te predstavnici ustanova kulture.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: