Ugovori o opremanju studentskih domova u Foči i Palama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ugovori o opremanju studentskih domova u Foči i Palama

Izvor: Srna | Foto: foca24.info | Datum:03.12.2015.
U Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske potpisani su ugovori za opremanje studentskih domova u Foči i Palama, te Bogoslovskog fakulteta.

Stiže namještaj za studentski dom i Bogoslovski fakultet u Foči – jedan od izvođača fočanski Mira-MarVrijednost projekta je 1.629.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Vlade Republike Srpske. Dom u Palama i objekat Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči, u roku od 60 dana opremiće preduzeće "Dineko Trebinje", a dom u Foči preduzeće "Mira-Mar" iz Foče.

Studenti u Foči i Palama od naredne godine imaće bolje uslove za školovanje. Početkom narednog semestra 940 studenata trebalo bi da useli u savremeno opremljene prostorije domova.

Dom u Foči je u završnoj fazi – ove sedmice priključena je struja, pa može da se počne i s tehničkim ispitivanjem objekta. Sredstva za projekte u Foči i Palama, ukupne vrijednosti 1,629 miliona KM obezbijedila je Vlada iz budžeta.

- U Palama će 590 studenata dobiti mogućnost da useli u nove prostore, a u Foči će biti useljeno 350 studenata - rekao je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture.

Izabrani ponuđači za nabavku namještaja i opremanje studentskih domova imaju rok od 60 radnih dana da prostorije pripreme za korišćenje i useljenje.

 - Posjedujemo kapacitete, energiju i stručnost i znanje da ovaj projekat opremanja studenskog doma u Foči privedemo kraju i da ispoštujemo sve ugovorom preuzete obaveze što se tiče rokova i kvaliteta - rekao je Milan Radović, predstavnik preduzeća "Mira-Mar" iz Foče.

Jedini problem oko useljenja u domove u Palama i Foči predstavlja neuspješan tender za opremanje kuhinja. U resornom ministarstvu vjeruju da će ovaj problem uskoro biti riješen, da bi od narednog semestra studenti mogli da usele. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: