Članovi odbora RVI posjetili teške invalide u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Članovi odbora RVI posjetili teške invalide u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:04.12.2015.

Povodom svjetskog dana lica sa invaliditetom  članovi Odbora ratnih vojnih invalida Opštinske boračke organizacije posjetili su teške ratne invalide iz Nevesinja.
U saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS  Odbor  je obezbijedio sredstva za nabavku stoke i materijala za bavljenje zanatskom djelatnošću za dva nezaposlena invalida.Takođe, kroz Projekat banjske rehabilitacije i unapređenja zdravstvene zaštite pojednostavljene su procedure za dobijanje ortopedskih pomagala i obavljanje specijalističkih pregleda.

Iz Opštinske boračke organizacije podsjećaju da se novom Uredbom o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i RVI nastavljaju  aktivnosti stambenog zbrinjavanja invalida od pete do desete kategorije.Naglašavaju da će se zalagati za povećanje invalidnina u skladu sa zakonskim odredbama i poštovanju prioriteta pri zapošljavanju RVI i njihove djece.

Opštinska boračka organizacija Nevesinje očekuje da će se u narednom periodu zajedničkim naporima države, lokalne zajednice, organizacije  i samih invalida poboljšati  ukupan položaj  ove kategorije stanovništva u našoj opštini i Republici.

U Republici Srpskoj ima 34 087 ratnih vojnih invalida  od prve do desete kategorije, a u Nevesinju ukupno 425 .


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: