Višegrad: Stipendije za 105 studenata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Stipendije za 105 studenata

Izvor: SRNA | Datum:11.02.2020.

Opština Višegrad dodijelila je 105 stipendija za redovne studente koji pohađaju osnovne studije na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj i Srbiji.


Stipendija na mjesečnom nivou iznosi 120 KM, a isplaćuje se u 10 jednakih mjesečnih rata.

Prema navodima Komisije za dodjelu stipendija, na konkurs opštine Višegrad stiglo je 160 prijava studenata u akademskoj 2019/2020. godini koji su konkurisali za jednu od četiri kategorije stipendija.

U kategoriji uspješnih studenata dodijeljeno je 56 stipendija, jedna stipendija studentu iz porodice poginulog borca i pet stipendija u kategoriji uspješnih tokom srednjoškolskog obrazovanja.

U kategoriji studenata po osnovu posebnog i socijalnog statusa dodijeljene su 43 stipendije.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je u opštinskom budžetu planirano oko 130.000 KM za studentske stipendije.

"Studentska stipendija predstavlja vid direktne finansijske podrške opštine studentima radi nagrađivanja postignutih rezultata, postizanja višeg prosjeka ocjena u toku školovanja, motivisanja za nastavak obrazovanja, te podrške školovanju socijalnim kategorijama stanovništva", istakao je Đurević. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: