Bileća: Neophodno proširenje vrtića 'Budućnost' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Neophodno proširenje vrtića 'Budućnost'

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:11.02.2020.

Smještajni kapaciteti u Dječijem vrtiću "Budućnost" u Bileći su popunjeni, dok je zainteresovanost roditelja za usluge vrtića povećana pa je neophodno proširenje prostora, rekao je Srni direktor ove ustanove Vaso Radovanović.

Radovanović je naveo da ovu predškolsku ustanovu trenutno pohađa oko 120 mališana raspoređenih u četiri vaspitne grupe, a zbog popunjenosti kapaciteta sada nisu u mogućnosti da prihvate nove korisnike.

On je napomenuo da su se zbog toga obratili Opštinskoj upravi za dogradnju i proširenje smještajnih kapaciteta kako bi ispunili sva očekivanja roditelja.

"Aplicirali smo ka Opštinskoj upravi da izađe u susret mladim bračnim parovima i roditeljima koji rade i dogradi još jednu prostoriju za redovnu vaspitnu grupu i stariju jasličku grupu, u kojoj su djeca od dvije i tri godine. Te dvije prostorije bi zadovoljile sve potrebe i zahtjeve roditelja", istakao je Radovanović.

Radovanović je naveo da cjelodnevni boravak u vrtiću košta 80 KM, a poludnevni 65 KM, te dodao da se u vrtiću trude da ispune pedagoške standarde.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je Srni da je proširenje kapaciteta vrtića "Budućnost" ušlo u strategiju razvoja opštine Bileća 2020-2029. godine.

"Opština taj projekat ima u vidu, ali se o konkretnim koracima na tom planu još ne može govoriti", naveo je Vujović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: