Višegrad: Učenici upoznati o rizicima na internetu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Učenici upoznati o rizicima na internetu

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:11.02.2020.

Tridesetoro učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Višegradu na predavanju, koje su im danas održali predstavnici lokalne Policijske stanice, upoznato je o bezbjednosnim rizicima upotrebe društvenih mreža.

Pripadnik Policijske stanice Višegrad Željana Pajević rekla je da su predavanja o bezbjednom internetu organizovana da bi učenici bili upoznati o njegovoj pravilnoj upotrebi, ali i upozoreni na sve posljedice i rizike koji mogu nastati usljed nepravilnog korištenja.

"Predavanjem se učenicima želi skrenuti pažnja na opasnosti interneta koje nastaju korištenjem društvenih mreža, ali i drugih opasnosti koje vrebaju na internetu", istakla je Pajevićeva.

Pedagog u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" Mira Stojanović rekla je da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske kontinuirano organizuje različite edukacije u školi.

"Bez obzira na to koliko se djeca svakodnevno informišu o svakodnevnim zloupotrebama i korištenju interneta, svaka vrsta edukacije dobro dođe", istakla je Stojanovićeva.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Momir Radojčić rekao je da je ugroženost djece na internetu sve veća zbog čega je ovo predavanje veoma važno.

Predavanje je organizovano u okviru obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: