Višegrad: Za sufinansiranje vantjelesne oplodnje 25.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Za sufinansiranje vantjelesne oplodnje 25.000 KM

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:12.02.2020.

U budžetu opštine Višegrad i ove godine predviđena su sredstva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje u iznosu od 25.000 KM.


Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da se sredstva za ove namjene u opštinskom budžetu obezbjeđuju kao podrška pronatalitetnoj politici.

"Tokom prošle godine odobrili smo sve zahtjeve koji su ispunjavali uslove za podršku vantjelesnoj oplodnji", dodao je Đurević.

On je podsjetio da opština Višegrad različitim mjerama pokušava da podstakne rađanje, a da je u budžetu za prošlu godinu izdvojeno 100.000 KM za podsticaj nataliteta.

"U skladu sa skupštinskim odlukama isplata jednokratne pomoći za svako rođeno dijete iznosi 500 KM, a za treće i svako naredno 1000 KM", istakao je Đurević.

On je naveo da su u 2019. godini podneseni zahtjevi koji se odnose na pomoć za svaku rođenu bebu, za treće i svako naredno novorođenče, kao i za svako dijete od rođenja do navršene jedne godine čiji roditelji nemaju mjesečna primanja veća od 500 KM. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: